Essentiele oliën

Lakshmi

Ik krijg super veel vragen over de Essentiele oliën van Lakshmi de prijzen en de vergelijking met andere merken. Ik zal het zo goed mogelijk uitleggen in deze post.

Alvast goed nieuws, alle prijzen en een bestellijst vindt je nu op de pagina "essentiele olien"

 
KWALITEIT
De kwaliteit van een olie is eigenlijk het belangrijkst om op te letten. Alle essentiële oliën komen namelijk in je bloedbaan terecht. Via je huid of via je longblaasjes. Het is dus super belangrijk om 100% natuurlijke oliën te gebruiken.
Als er “natuurlijk” op de verpakking staat, betekent het nog niet dat een product dat ook werkelijk is.
Een olie mag volgens de wet "zuiver" genoemd worden als het minimaal 60% van de genoemde stof bevat. Bij Lavendel olie bevat het dan dus 60% Lavendel.
Maar LET OP! Zuiver kan ook chemisch zuiver betekenen. En 40% van het product bevat dus iets anders dan, bijvoorbeeld, Lavendel.
Daarnaast bevatten veel oliën (die dus ook niet zuiver genoemd worden) niet eens 1% van bijvoorbeeld Lavendel. Dit zijn “Fragrances” ofwel geurstoffen die in een fabriek worden gemaakt, er komt helemaal geen Lavendel aan te pas en deze chemische stoffen zijn schadelijk voor je gezondheid.
Zorg dus dat je altijd een 100% natuurlijke essentiële olie hebt. De oliën van Lakshmi zijn 100% natuurzuiver. Alle oliën zijn afkomstig uit de eerste koude persing, volledig natuurlijk en van biologische, wilde of conventioneel geteelde planten gemaakt.
BIJ VERSCHILLENDE ANDERE “BEKENDE MERKEN IS HET TOTAAL ONDUIDELIJK WAAR DE PLANTEN UIT DE OLIE VANDAAN KOMEN. Je kunt er je vraagtekens bij zetten of de teelt en verwerking op een biologische manier is gebeurd of dat er schadelijke bestrijdingsmiddelen ed. zijn gebruikt.
PRIJS
100% natuurzuivere oliën zijn duurder dan chemische of minder pure oliën, logisch. Voor 1 liter rozenolie heb je 5 kilo (!) rozenblaadjes nodig, en dat is heel veel!
Maar waarom zijn sommige (bekende) merken dan juist duurder dan Lakshmi?
Lakshmi is een Europees merk, en wordt geproduceerd en verzonden vanuit Italië, wat een stuk gunstiger is dan een product uit Amerika. Denk aan invoer/ import rechten en het shipping proces. Dit een verschrikkelijk duur proces wat uiteraard wordt doorberekend in het product. ( Denk aan kledingmerken uit Amerika, die zijn hier veel duurder dan in Amerika en andersom) Daarnaast heeft een commercieel merk veel reclame kosten die ook worden doorberekend in het product.
Wil je meer weten? Heb je vragen? Wil je de oliën komen uitproberen of een uitgebreide folder met de werking van alle essentiële oliën ontvangen? Wil je een bestelformulier ontvangen of producten bestellen?

Neem vrijblijvend contact met me op of kijk even op de website! 

 

Odoo CMS - een grote afbeelding